دست یافتن به راه حل بهینه در پروسه سنگ زنی، همانند سایر پروسه های تولیدی، نیازمند توجه به تمام پارامترهای تاثیر گذار در پروسه است. بسیاری از مواقع تلاش برای بهینه سازی پروسه تولیدی بدون در نظر گرفتن پارامترهای محیطی (Production environment) انجام می شود. در واقعیت افزایش کیفیت قطعات سنگ زنی شده با اقداماتی که جهت افزایش طول عمر دستگاه سنگ زنی انجام می شود ارتباط مستقیم دارد. در ادامه پنج روش برای رسیدن به قطعات با کیفیت و افزایش عمر مفید دستگاه سنگ زنی شرح داده شده است.
- جلوگیری از مشکلات و خرابی ها با نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه
اولین قدم در بهینه سازی پروسه های تولیدی، استانداردسازی فعالیت های مرتبط با نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه است. پروسه سنگ زنی با توجه به دقت بالایی که دارد نیازمند دستگاه با شرایط خوب است و این امر باعث تاثیر گذاری مستقیم بروی کیفیت قطعات تولیدی می شود بنابراین در صورت خرابی دستگاه، بهره وری تولید نیز با مشکل مواجه می شود. با استفاده از نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه می توان بسیاری از مشکلات را پیش از توقف دستگاه برطرف کرد و بهترین خروجی را از دستگاه بدست آورد.
- ابزار سنگ ابزاری با دقت و حساسیت بالا است
تولید قطعات دقیق نیازمند استفاده از ابزارهای دقیق است و پروسه سنگزنی نیز از این امر مستثنی نیست و استفاده از سنگ ای با کیفیت و مناسب برای پروسه مد نظر بسیار مهم است. همچنین ابزارهای سنگی که بصورت درست و مناسب تیزکاری (Dressing) نشوند، میتوانند به سادگی باعث خرابی قطعه کار و یا افزایش باورنکردنی زمان ماشینکاری برای دستیابی به صافی سطح مطلوب شوند. همچنین تیزکاری به موقع ابزار سنگ باعث کاهش فشار به اسپیندل دستگاه و جلوگیری از خرابی آن و در نتیجه سلامت دستگاه سنگزنی می شود. یکی از بهترین روش های تیزکاری ابزار سنگ (Dressing)، انجام این عملیات درون دستگاه سنگزنی است، این امر باعث کاهش قابل ملاحظه زمان و حذف پروسه خارج کردن سنگ از دستگاه، منتقل کردن آن به دستگاه تیزکاری (Dressing)، بالانس مجدد و نصب آن بروی دستگاه می شود. یکی از انواع راه حل های تیزکاری سنگ در داخل دستگاه سیستم Wiredress® شرکت Studer سوئیس است. برای اطلاعات بیشتر در خصوص این سیستم کلیک کنید. همچنین در زمینه مشاوره و تامین ابزار سنگزنی از شرکت Naxos Diskus آلمان با کارشناسان گروه صنعتی هونام تماس بگیرید.
- سرمایه گذاری بروی مایع خنک کاری و تکنولوژی های مرتبط
صرفا استفاده از مایع خنک کاری در پروسه سنگ زنی باعث افزایش راندمان تولید نخواهد شد، زیرا مایع خنک کاری هم نیازمند نگهداری است و برای دست یافتن به بهترین کیفیت قطعات با صافی سطح بالا و محافظت از دستگاه سنگزنی، تجهیز دستگاه به سیستم فیلتراسیون مایع خنک کاری بسیار حائز اهمیت است. این امر در عین ساده بودن تاثیر بسیار زیادی بروی افزایش بهره وری خواهد داشت. به منظور آشنایی بیشتر با محصولات شرکت Blaser Swisslube سوئیس، تولید کننده خنک کننده های امولسیون شونده در آب و انواع روغن های برشی، مشاوره، اموزش و تامین محصولات این شرکت با کارشناسان گروه صنعتی هونام در ارتباط باشید.
- شناسایی دمای مناسب
دما پارامتری بسیار حساس در پروسه سنگزنی است و بهینه سازی تولید نیازمند کنترل دما در کل محیط تولیدی، شامل قطعه کار، دستگاه، مایع خنک کاری و حتی فضای کارگاه است. برای دست یافتن به دقت های بسیار بالا در سنگزنی کنترل دمای مایع خنک کاری و رساندن آن به دمای پیشنهادی سازنده بسیار مهم است. در شرایط ایده آل اختلاف دمای مایع خنک کاری و محیط اطراف می بایست کمتر از 1 درجه سانتی گراد (±1°C) باشد. به منظور پایداری حرارتی در دستگاه های سنگزنی اشتودر سوئیس از فنداسیون هایی از جنس گرانیتن استفاده شده است.
- مستند سازی تمام اطلاعات
برای دستیابی به تولید بهینه و افزایش بهره وری تولید، مستندسازی اطلاعات بسیار حائز اهمیت است. به فرض مثال اولین باری که مشکلی برای یکی از ماشین آلات یا تجهیزات خط تولید پیش می آید، رفع آن مشکل با چالش های مختلف همراه خواهد بود و در نهایت رفع مشکل و شروع مجدد تولید بسیار خوشایند است. ولی در صورتی که مستندسازی در خصوص مشکل، تحلیل علل بروز آن و اقدامات صورت گرفته برای رفع آن انجام نشود، در صورت تکرار این اتفاق، مراحل عیب یابی و حل مشکل باید از نقطه صفر شروع شود که فرآیندی زمان بر و ناخوشایند خواهد بود. لذا با مستند سازی می توان زمان رفع مشکل را به طور چشمگیری کاهش داد و یا حتی با شناسایی علل وقوع خرابی، از بروز آن بطور کامل جلوگیری به عمل آورد. مستندسازی در سایر مراحل تولید نیز امری مهم است زیرا با داشتن جزئیات کامل نظیر پیش نیازهای تولید، مراحل تولید و چالش های پیش رو و غیره می توان در هر لحظه به بهترین شکل و با صرف کمترین زمان تولید را شروع کرد.
همچنین زمانی که تصمیم به توقف تولید گرفته می شود، به منظور امکان شروع مجدد تولید با سهولت بیشتر و چالش های کمتر می بایست ماشین آلات تولیدی را طبق دستورالعمل خاصی متوقف کرد که این دستورالعمل نیز می بایست به صورت کامل مستند سازی شود. در این لینک می توانید اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل لازم برای توقف ماشین آلات تولیدی را مطالعه کنید.